Ние сме фирма, специализирана основно в производството на магнитни сепаратори, но сме и един от водещите производители на сортиращи линии. Дългогодишният ни опит ни позволява да предлагаме комплексни решения за изпълнение на изискванията на клиента. Така например можем да Ви посредничим при проектирането, конструирането и изграждането на линии за сепариране, за магнитни и немагнитни материали.

Можем да изпълним изискванията на клиента от А до Я, точно според нуждите му. Проектирането зависи от конкретното приложение, типа и общото количество на материала, който ще преминава през сепариращата линия, както и от други фактори, които ще уточним заедно по време на консултациите.

Пример за сепарираща линия за магнитни и немагнитни материали

Описание на анимацията

Нашата сепарираща линия се състои от три отделени части.Първата част сепарира желязо, където през магнитен барабан, се извършва улавяне на магнитните частици. След това останалите частички падат на лентов конвейер, където се извършва сепариране на частиците от неръждаема стомана благодарение на магнитния цилиндър. Последната част от сепариращата линия отделя останалите немагнитни частици, които са останали, с помощта на индукционен сепаратор Eddy Current, такива са например алуминий и мед. Всички сепарирани частички попадат в специални съдове, които са предназначени за тях.

Сепариране на желязо

Магнитният барабан е предназначен за отделяне на метални, магнитни части от насипни смеси (цветни метали, пластмасов гранулат и др.). По правило се поставя под бункера на машина или лентов конвейер, откъдето материалът пада върху магнитния барабан, който извършва самото сепариране. Големият плюс на магнитния барабан е, че не е част от лентовия конвейер и затова може да се използва много по-универсално.

Магнитният барабан се състои от външна, въртяща се обвивка с теглич, и от магнитно ядро, съдържащо феритни магнити или също много силните неодимови магнити NdFeB.

Идеалната употреба за магнитния барабан е за защита от увреждане от метални частици.

Сепариране на неръждаема стомана

Магнитният цилиндър е сред сепараторите с автоматично почистване, тоест без необходимост от обслужване от хора. В този случай магнитният цилиндър ще Ви помогне да сепарирате замърсявания от неръждаема стомана с по-големи размери, които при предходен процес вече са били обработвани, най-добре раздробени.

Магнитният цилиндър най-често се използва като с него се заменя крайният цилиндър на конвейера. Това означава, че произвеждаме цилиндъра точно така, че с него да можете да замените актуалния цилиндър и да не се налага да коригирате конвейера по никакъв начин.

Сепариране на немагнитни метали (алуминий, мед и др.)

Налага ли ви се понякога да сепарирате немагнитни метали от неметални материали (пластмаса, хартия, дърво, стъкло,…). Налага ли ви се понякога да сепарирате немагнитни метали от неметални материали (пластмаса, хартия, дърво, стъкло,…). индукционен сепаратор. Eddy Current, както още е наричан, е най-добрият начин да изпълните всички задачи, свързани със сепариране, които не можете да постигнете с класическия магнитен сепаратор.

Индукционният сепаратор работи на принципа на магнитните вихрови токове (т. нар. токове на Фуко). Винаги се касае за комплект от индукционен магнитен цилиндър и конвейер, в който се пъха магнитният цилиндър. Цилиндърът е оборудван със силни неодимови магнити. Магнитният цилиндър се върти с висока скорост, което позволява на индукционния сепаратор навреме да зареди немагнитните метали със сходен магнитен заряд, който е създаден от индукционния цилиндър. Затова чрез вихровите токове металите се „изхвърлят“ от магнитния цилиндър, където после падат.
Нашият Eddy Current е оборудван с усъвършенстван разделител. Лесно можете да настроите разделителя в две посоки и затова просто, но ефективно разделяте неметалните материали от немагнитните метали и по този начин изпълнявате качествено задачата на сепарирането.

Произвеждаме сепариращи линии според конкретните нужди на клиента

Ние сме номер едно в проектирането и изграждането на конструкции според изискванията на клиента. Освен останалото, можем да включим в сепариращите линии също трошачки и мелници, магнити над конвейера, различни видове конвейери и други устройства според изискванията. За това, че сме наистина способни и опитни производители на магнитни сепаратори, говорят също нашият 20-годишен опит и стотиците доволни клиенти.

Свържете се с нас и ще получите ценова оферта безплатно

Ще се радваме да поговорим и извън неангажиращото ви търсене, което ще обработим във възможно най-кратък срок, обикновено до 2 работни дни. След като уточним всички ваши изисквания ще получите от нас ценова оферта напълно безплатно, заедно с данни за изготвянето и монтажа. За нас безусловна даденост е не само монтажът на линията, но и предоставянето на гаранционен и следгаранционен сервиз в цяла Европа.